het grote boekexperiment

Wees de regisseur van je eigen leven

Maak je dromen waar

Dromen komen uit. Als je je maar lang genoeg blijft inzetten, erin gelooft en stap voor stap doorgaat in de gewenste richting.

In 2008 bezocht ik met een collega van ABN AMRO Bank Luxemburg de stad Zürich. Ik zag de stad en werd meteen verliefd op deze charmante internationale locatie. Hier wilde ik wonen! Zo ontstond een plan dat beetje bij beetje ging rijpen. Het is niet eenvoudig om vanuit België en vanuit het niets een job te vinden in Zwitserland, maar met voldoende wilskracht lukt alles. Na een reeks sollicitaties – en na een tussenstop bij de Oostenrijkse Ambassade in Brussel, een interessante uitdaging als lerares Engels-Nederlands – kreeg ik de kans om voor een world-class-bedrijf in de regio Zürich te werken. In 2010 werd mijn droom dus realiteit. Een heerlijk gevoel.

Ik leef nu bijna drie jaar in Zürich. Ik leer de cultuur en de gewoonten van het land beter kennen. Het is een prachtig land en de natuur is er adembenemend mooi. Zwitserse koeien, bergen, kaas en chocolade, fijn om elke dag weer in die sfeer te leven.

Ik heb mezelf hier ook beter leren kennen. Ik leer graag bij, hou van uitdagingen. Op een gegeven moment werd mijn werk te eenvoudig, te repetitief en bood het me geen vreugde meer. Om dat te compenseren begon ik veel te lezen. Mijn interesse ging vooral uit naar leadership en management. Gaandeweg begon ik me meer en meer in dat thema te verdiepen. Het gaf me zoveel positieve energie. Het was als een ontdekkingsreis langs boeiende streken. Ik genoot, snoof de kennis op, kwam in contact met interessante mensen en zo ontwikkelde ik me verder. Ik las niet alleen artikels en boeken, maar volgde ook seminars.

Tot het besef kwam – en toen kwam ik mezelf tegen – dat dit mijn echte passie is. Ik las al langere tijd boeken over dit onderwerp, maar had me in het verleden  voornamelijk geconcentreerd op talen en communicatie. Al die tijd voelde ik dat er meer mogelijk was. Maar wat dat precies was, wist ik niet. Dat moest ik blijkbaar uitzoeken.
Tot mijn grote verrassing was het dat wat ik hier in Zürich ‘moest’ ontdekken: mijn echte passie ligt in leadership en management. En ik wil graag executive coach worden. Het past uitstekend bij mijn brede interesses, bovendien help ik anderen graag.

Nu ik weet wat mijn eindbestemming is, is het een kwestie van de juiste puzzelstukjes te vinden om mijn nieuwe droom stap per stap te realiseren. Alle wegen leiden naar Rome, er zijn dus vele manieren om me op deze bestemming te brengen. Maar ik ben onderweg. Het is genieten van elk moment, want met elke stap kom ik dichter bij mijn doel.

We leven maar één keer, we moeten allemaal ons best doen om dat ene leven zo aangenaam mogelijk te maken. Ik hou altijd voor ogen: als ik tachtig ben en ik kijk terug op mijn leven, hoe wens ik dan dat mijn leven was verlopen? Vanuit dat perspectief naar je leven kijken, is zeer verrijkend.
Mijn boodschap: maak tijd voor jezelf, sta even stil en denk na over wat je echt wilt doen met je leven. Het leven is zo kostbaar. Zorg ervoor dat je niet geleefd wordt, volg je hart en ontdek waar je passies liggen. Het vraagt karakter, doorzettingsvermogen, focus en oplossingsgericht denken om je doelstellingen te realiseren, maar als je eenmaal de finish hebt behaald, vergeet je alle inspanningen. Je krijgt er zoveel voor terug. Onderweg kom je interessante mensen tegen en beleef je heerlijke ervaringen. Stuk voor stuk de moeite waard.

Iedereen is regisseur van zijn eigen leven. Kies prachtige scènes uit, selecteer bewust de juiste hoofdrolspelers en figuranten, en geniet van je reis. Maak je dromen waar.

Liesbeth Leysen (1971) is vertaler en woont samen met haar echtgenoot in Zürich, Zwitserland. Ze is een internationale globetrotter die heel goed weet wat ze wil en ook anderen wil inspireren en helpen met succes hun dromen te realiseren. Liesbeth.leysen.verbraecken@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: