het grote boekexperiment

Alles beïnvloedt alles

Het hart

Mijn inzicht komt voort uit lezen, leven en voelen. En is als een transparante wolk die bestaat uit kwantumdeeltjes van licht. Partikels van waarheid die elk op zich de totaliteit weerspiegelen.

Alles is energie. En reageert op de energie rondom. In een vorm, zoals een rots erodeert door water dat een volume, snelheid en een richting heeft. Of zonder stolling in het uiterlijke, zonder kleed van tast-, zicht- of hoorbare realiteit. Zoals de sfeer die hangt in een lege kamer waar een uur geleden werd geruzied. Alleen waarneembaar door het intuïtieve voelen.

Op aarde bestaat van alles het tegengestelde. In een polarisatie tussen noord en zuid. Tijd verglijdt in een slingerbeweging tussen uitersten, tussen yin en yang, licht en donker. In het midden een punt van evenwicht. Dat kort is om de beweging en de groei niet in de weg te staan.

Donkere energie is verdicht. Werpt schaduw. Verduistert en verzwaart. Doet haperen achter haken van weerstand en moeizaamheid. Stoot anderen af. Verdriet en angst zijn donker. Objecten zijn donker vanuit hun verdichting tot materie. Ze absorberen het licht en geven het niet.
Lichte energie dijt uit, verheft, verheldert, maakt blij, trekt aan, trekt op, geeft vleugels. Liefde, blijdschap, enthousiasme en hoop zijn licht. Licht is licht. Komt van de hemel, van de zon. Van vlammen en uit het hart.
Zonder licht en energie is er geen leven.
Leven is vibratie.
Licht is elektromagnetisch en vibreert snel.
Energie trekt z’n eigen vibratie aan.
De vibratie van het licht bepaalt de kleur ervan.
Licht en donker spiralen door, richting zichzelf.
Een vrije vertaling van karma.

De richting wordt bepaald door het hart, het centrum van ons wezen. Wie zijn energie de richting van het licht, van het hart, van de liefde kan geven, verandert zichzelf en de wereld (wat Phil Bosmans al zei).
Een inzicht dat intussen ook wetenschappelijk is onderbouwd, met dank aan meetinstrumenten die fijn genoeg zijn geworden om vibratie en elektromagnetische velden te kunnen meten:
“Analyses van de informatiestroom in het menselijk lichaam hebben aangetoond dat de indrukken eerst door het hart verwerkt worden, waarna ze worden doorgegeven aan de hersenen. De reacties op stimuli worden door zowel het hart als de hersenen bepaald. Het regelmatige samentrekken van de spiercellen van het hart genereert een elektrisch veld; elke hartslag produceert zo’n twee en een half watt. Het patroon van deze elektrische activiteit wordt gemeten met behulp van een ECG. Het elektrische veld van het hart is veertig tot zestig keer sterker dan dat van de hersenen. Maar het hart genereert ook een magnetisch veld en dit kan gemeten worden met een magnetocardiogram. Het magnetische veld van het hart is trouwens vijfduizend keer sterker dan dat van de hersenen. Zowel het elektrische veld als het magnetische veld van het hart veranderen met elke hartslag, met elke informatie-input.” (Met dank aan hartziekte.be.)
“Een wisselend elektrisch veld gaat altijd gepaard met een wisselend magnetisch veld, en omgekeerd” (Met dank aan Wikipedia.)

Alles beïnvloedt dus alles. Alles beïnvloedt dus zichzelf. Alles is dus één.

Cathérine Liekens (1966)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: