het grote boekexperiment

Maak komaf met je illusies

RonMaesOntmaskerd

Soms is het moeilijk om mijn droomwereld van de echte leefwereld te onderscheiden. Ze gelijken namelijk zo sterk op elkaar. 😉

Misschien is het omdat ik mijn dagen vooral besteed aan zaken waar ik ook – diep vanuit mijn hart – écht mee bezig wil zijn. Ik sta ’s ochtends zelden in de file en ’s avonds evenmin. Ik heb tijd voor mijn gezin, om te musiceren, voor meditatie of een tripje met de motorfiets. Ik heb een baas waar ik het geweldig mee kan vinden.

Ik ben namelijk mijn eigen baas. Samen met fijne klanten en partners bouw ik in een sfeer van enthousiasme en wederzijds respect een heel gezond bedrijf uit. En toch zie ik mijn kinderen opgroeien, weet ik hoe hun schooljuf heet en ook wie hun beste vriendjes zijn. Waar ik ooit materieel zo van droomde, is intussen realiteit geworden. Ik ben er allemaal zeer, zeer, zeer dankbaar voor. Maar het helemaal toeschrijven aan ‘geluk’ is misschien toch één brug te ver. Veel van deze levenskwaliteit die ik nu ervaar, heb ik te danken aan het loslaten van illusies, wat me de ruimte geeft om te focussen op wat echt belangrijk is.

Het overkomt ons allemaal wel eens, dat we ons plots bewust worden dat we al een hele tijd in een illusie gevangen zitten. Ineens beseffen we dat we ergens een hoofdrol hebben geaccepteerd die ver van onze identiteit en waarden staat. Gedachten als ‘hoe kon ik daar nu zo blind voor zijn? En dan nog zo lang?’ schudden ons dan door elkaar. Wie op zo’n moment actie onderneemt, maakt een hink-stap-sprong in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Hoe reageer jij op zo’n helder moment van inzicht?

Misschien zijn illusies wel de grootste vijand van ons echte geluk, ons volle potentieel, onze ongekende mogelijkheden. Vaak misleiden ze ons, houden ze ons gekluisterd in een web van paradigma’s. Ze tasten onze bewegingsvrijheid aan, waardoor we niet helemaal ons ‘zelf’ kunnen zijn.

Dat is ook mij al veelvuldig overkomen op mijn levenspad. In die mate zelfs dat ik een zesde zintuig heb ontwikkeld om illusies te ontdekken en te ontmaskeren. Dat proeft altijd naar meer, want de hefbomen zijn gi-gan-tisch groot. De (voorlopige) uitkomst van dit avontuur wil ik graag met je delen via een inspiratieboekje waarin ik voor mezelf tien illusies heb ontmaskerd. Achter de titels ontdek je wel de thema’s waar het écht over gaat.

1. “Op mijn dertigste koop ik een Porsche.”
2. “Op mijn vijftigste ben ik binnen.”
3. “Daar heb ik geen tijd voor.”
4. “Daar is het nu het moment niet voor.”
5. “Dat kan ik niet.”
6. “Ik wil alles onder controle hebben.”
7. “Zo is het altijd al geweest.”
8. “Opgeven, dat nooit. Over my dead body.”
9. “Hebben jullie mij al gezien?”
10. “Wat ik niet ken of begrijp, is quatsch.”

Uit dankbaarheid voor de energie, ideeën, feedback, levenservaring en lering die zoveel mensen al in mijn leven brachten, wil ik heel graag iets teruggeven. Mijn boekje is niet ‘te koop’. Het is enkel ‘te krijg’. Ik hoop dan ook dat je het zult ervaren als een kostbaar geschenk. Illusies, weg ermee kun je downloaden via deze link: www.hr-productions.be/illusies
Er bestaat ook een gedrukte versie, maar dat is voor als we elkaar een keer écht ontmoeten.

Intussen vraag ik me al af hoe het met jou en je illusies gesteld is, beste lezer. Ik hoop dat jij het nog veel beter treft dan ik. En dat je al langer met open vizier naar de wereld en je onbegrensde mogelijkheden hebt leren kijken.

Als slechts één van de inzichten – die ik proefondervindelijk heb ontdekt – een verschil kan maken in je leven, dan ben ik in mijn voornemen geslaagd om iets waardevols met je te delen. En zo denk ik dat ik mijn beschikbare ruimte in dit unieke boekexperiment 100 in Zicht ten volle heb benut. Laat het me weten. Je reacties, illusies en anekdotes zijn hartelijk welkom op ron@hr-productions.be.

Ron Maes (1969) leeft zich uit in de wereld van video en HR-communicatie. Hij is zeer gelukkig thuis met Annelies en hun tweelingzonen Alex en Anthony. Inzicht: 44 jaar zijn, doen, vallen, opstaan en vooral genieten. Uitzicht: nog 44 triljoen creatieve plannen. www.hr-productions.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: