het grote boekexperiment

Wat er ook gebeurt, blijf posit-ives

Lachen als levenskunst

Ik ben te vroeg geboren, drie maanden, en ik woog bij mijn geboorte 950 gram.
Ik moest een maand in de couveuse liggen zonder direct contact met familieleden.
Darmpjes waren mijn metgezellen. Ik denk dat ik daar mijn persoonlijkheid heb gevormd. Ik heb al van kindsbeen af leren doorzetten, altijd positief blijven en ik stond er als ukje alleen voor.

Mijn eeuwige glimlach verraadt mijn positieve ingesteldheid. Mijn vrouw herhaalt het dikwijls: “Wow, jij blijft altijd lachen, al zijn de omstandigheden nog zo hard.” Laat me achter op een onbewoond eiland, ik trek mijn plan, ik weet te overleven. Die ingesteldheid heeft me al ver gebracht. Ik ga gewoon voor mijn doelen.

Een leraar Nederlands geloofde vroeger niet in me. In Luxemburg werkte ik als corrector voor de Nederlandse markt. Ik heb met een glimlach aan de woorden van de leraar van toen gedacht: “Jij kunt dat niet.”
Dan ben ik mijn vrouw naar Zwitserland gevolgd. We wonen hier nu ongeveer drie jaar. Het is niet altijd eenvoudig, maar ook hier vinden we onze weg wel, daar ben ik van overtuigd.
Ik werk nu mijn toekomstplan uit, ik wil een eigen bedrijf uit de grond stampen, dat is niet eenvoudig in een land als Zwitserland. Maar met doorzettingsvermogen, een positieve ingesteldheid en hard werken is veel mogelijk. Net zoals mijn vrouw ga ik er gewoon voor. De wereld behoort toe aan de durvers.

Van jongs af aan heb ik geleerd altijd positief te blijven, trouwens toeval of niet, in het woord positief zit mijn naam al verscholen. Dat is een teken. Mijn lach is mijn handelsmerk. Positief zijn, wat er ook gebeurt, is een bewuste keuze. Het is een vorm van levenskunst en daar focus ik me graag op. Dit is dan ook mijn boodschap aan de wereld: je vindt altijd wel een weg om op je bestemming te geraken. Blijf positief, dan kom je sneller waar je wilt zijn.

Ives Verbraecken (1969) woont en werkt als zelfstandige in Zürich. Hij is een geboren optimist en ziet het leven altijd posit-ives. Hij doet zijn sterrenbeeld Waterman alle eer aan, zoals zijn vader en diens vader. ivesverbraecken@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: