het grote boekexperiment

Ik zou gek zijn om deze carrière zomaar op te geven

MeldingGeenEindredactieMijn carrière zat goed in de lift. Mijn meisjesdroom van een lieve man en 3 kindjes was realiteit. Ik had een kleurrijke vriendenkring. Elk weekend was er wel iets te beleven. Elk jaar een leuke reis naar de zon en het huis was af.

En toch…. voelde het aan alsof er iets wezenlijks ontbrak. Maar wat dan precies? Het overkwam me, dat ik midden op de dag, overvallen werd met een gevoel van leegte. Een gevoel die ik met de Nederlandse woordspraak niet exacter kon definiëren. Een stem diep vanbinnen kwam stilletjes aan wakker. Dat bewuste moment herinner ik me nog. Ze zei me dat ik mijn talenten nog beter kon benutten. Maar wat waren die talenten van mij dan?

Ik gaf de tijd tijd en werd me heel langzaam bewust van mijn tot nu toe nog niet ingezette talenten. Mensen enthousiasmeren…. Conflicten ombuigen tot opportuniteiten…. Alle neuzen in dezelfde richting zetten…..
Het inzetten van mijn “echte” talenten, mijn “echte” ik, gaven me veel energie. Ongelofelijk veel energie. Ik snakte naar meer. Nog meer van dit allemaal. Maar er waren limieten. Mijn job was er vooral één van marketing en communicatie. Op het hoogste niveau. Cijfers en resultaten. Ik zou gek zijn om deze carrière zomaar op te geven… En ik haalde die resultaten …. Het was een mooi bedrijf en het klonk allemaal heel prestigieus … maar toch …. Was ik mezelf op een bepaald ogenblik compleet verloren. On top werd ik in die periode geconfronteerd met de heel erg harde kant van het leven.

Ik was tijdens mijn zoektocht al vaak uitgekomen op coaching opleidingen … Zou ik of zou ik niet … Hoewel … pff … Tot ik bijna compleet mijn pedalen kwijt geraakte. Het was mijn man die op een bepaald ogenblik echt aandrong om een cursus te volgen. Hij stond achter me en geloofde erin dat ik daar veel uit zou halen….
En, ik deed het. Zonder teveel na te denken (god zij dank!), volgde ik mijn hart en mijn intuïtie. Ik ontmoette gelijkgezinden. Ik had inspirerende gesprekken met interessante mensen. Ik ontdekte dat ik de gedachten in mijn hoofd zelf kon controleren. En mijn realiteit? Die creëer ik zelf.

De klok tikte verder … de verdiepingslag werd vervolgd … en werd intenser en intenser… En met de dag werd het helderder in mijn hoofd. Tijdens een visualisatie oefening bij ‘n coach zag ik als m’n droom veel lachende gezichten en mezelf als weegschaal … balanceren tussen mensgerichtheid én resultaten. Conflicten ombuigen tot winst … Mensen enthousiasmeren. Ik zag mezelf ook zitten in mijn bureau thuis … met zicht op de tuin en al dat mooi groens. Mijn kinderen op de achtergrond of af en toe een lief snoetje dat door een kiertje van de deur komt piepen : mama ?

Kort daarna nam ik, dankbaar, afscheid van mijn huidige job. En ik ging voluit voor mijn dromen. Het was een jaar van ploeteren … angsten … vallen en weer omhoog klimmen … Een jaar waarin de onvoorwaardelijke steun van mijn man, en aantal gelijkgestemde zielen van cruciaal belang was om verder te gaan. Inzichten die ik opdeed in NLP Practioner cursus hielpen me ook daadwerkelijk om om te gaan met zwarte gedachten en conflicten die er af en toe nog speelden in mezelf.
En nu ongeveer een goede 2 jaar later besef ik plots “hey Ann, je zit middenin jouw droom” Bevreemdend eigenlijk … En toen dat ik aan een uitspraak van Jan Bossuyt die bij mij zo was blijven plakken “het begint allemaal met een droom, toch” … Dromen hebben is niet onnozel. In dromen liggen de zaadjes van grote bomen die die we in de toekomst nodig hebben.

Vandaag, 2 jaar later, ben ik gecertificeerd coach en partner van U Can Do It. En wat voelt dat goed. Met 2 gelijkgezinde dames ben ik de boot ingestapt. In een blauwe oceaan vol opportuniteiten. Het kan wel wat woelen op zee, maar we varen met volle kracht.
En wat doen we? We reiken handvaten aan mensen en organisaties om hun volle potentieel te ontwikkelen, waarbij we de brug slaan tussen mensgerichtheid én resultaten.
Het werkt, het leidt tot betere resultaten. Mensen zijn enthousiast. Wij kunnen daadwerkelijk de wereld hierdoor een stukje mooier maken.

U ziet het. Mijn droom werd realiteit. En de uwe?

Ann Lacres

31757b1a-15f6-11e3-84d6-22000aa5129e-large

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: